Carta Erasmus + VET, Testimoniale - Carta Erasmus + VET

Liceul de Arte Plastice Timisoara
Carta Erasmus + VET

Erasmus+

Erasmus+

Carta Erasmus+ VET

Carta Erasmus+ VET

Go to content
Info > 2. Diseminare >
Carta Erasmus+ VET nr. 2016 -1-RO01-KA109-025173
Coordonator:
Liceul de Arte Plastice Timișoara

detalii în secțiunea contact
Beneficiari:
Liceul Tehnologic "Decebal" Drobeta Turnu Severin
Colegiul Tehnic "Emanuil Ungureanu" Timișoara
Liceul Tehnologic de Vest Timișoara
Liceul Bănățean Otelu Roșu

Testimoniale
Testimonial Ripiceanu A.
Andra Ripiceanu:

Am participat în anul 2017 la stagiul de la Wroclaw, Polonia. Experiența a fost una extraordinară pentru mine.
Deși procedura de selecție nu a fost una ușoară, fiind derulată pe mai multe etape destul de dificile, pot spune acum că întreg efortul a meritat.
Am avut șansa de a descoperi o altă lume, de a cărei existență nici nu bănuiam. O lume a eficienței din care am învățat mult, atât sub aspect profesional, dar și uman.
Nu în ultimul rând, programul cultural a fost foarte interesant, am descoperit minuni ale culturii poloneze, am văzut locuri care mi-au rămas în minte și în suflet și acum.
Testimonial Cenusa L.
Larisa Cenușă:

Nu am întâlnit, nu am participat la un stagiu de pregătire din care să învăț atât de mult sub aspect profesional, cultural, uman.
În experiența pe care am avut-o în anul 2017 în Polonia am învățat multe lucruri interesante. Îmi amintesc cât am fost de surpinși când un elev polonez ne-a demonstrat cum funcționează mașina de printat 3D, iar în ceea ce provește programul cutural am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut la Gross - Rosen, fostul lagăr de concentrare nazist.
Mulțumesc celor care au făcut posibile aceste lucruri, organizatorilor proiectului, profesorilor care ne-au însoțit și partenerilor polonezi, profesori și elevi care ne-au împărtășit cu drag din experiența lor.
Testimonial Ripiceanu A.
prof. Marius Tipa

Am avut șansa de a participa la un stagiu de formare în Portugalia, o oportunitate formidabilă de a asimila metode de lucru moderne, de a întâlni o echipă de un profesionalism desăvârșit.
Pe lângă dotările de excepție ale centrelor de formare pe care le-am vizitat, am remarcat cu surprindere modul de lucru, seriozitatea cursanților și a profesorilor, lipsa birocrației sufocante, detașarea dar și eficiența cu care am văzut că aceștia lucrează.
Toate acestea reprezintă achiziții valoroase pe care le-am exploatat în activitatea proprie de predare.
Având în atribuții diseminarea proiectului, am reușit să cunosc de pe această poziție toți membrii echipei de proiect, astfel încât pot afirma că impactul a fost major, consistent și durabil pentru întreaga echipă.
Nu pot să nu amintesc impactul cultural, contactul cu altă cultură, limbă, mentalitate, dar și șansa de a vedea lucruri, locuri cu adevărat uluitoare.
Testimonial prof Reghis N
Prof. Nicoleta Reghiș:

Dintre toate proiectele europene în care am fost implicată, numele prezentului proiect: ”Erasmus+ Oportunități și Provocări”  dă, de fapt, cea mai concisă definiție a proiectelor europene: oportunități pentru că elevii, ca principali beneficiari, au câștigat o experiență de formare în străinătate, au dobândit cunoștințe noi în domeniul tehnologiilor folosite în proiectarea pentru arhitectură și design.
Mobilitatea a deschis elevilor noi orizonturi în direcția dezvoltării personale, ei fiind îndrumați să descopere legături între istorie, cultură, artă, arhitectură, religie, mediul înconjurător, identitate europeană și națională.Testimoniale ale elevilor din mobilitățile care au avut loc în
Spania, 11.11 - 29.11.2019 și Portugalia, 20.01 - 08.02.2020

Mihaela Purja
Liceul de Arte Plastice Timisoara, participant MOBILITATE ÎN SPANIA, 11 noiembrie-29 noiembrie 2019

Mă numesc Purja Mihaela, sunt elevă în clasa a XII-a în cadrul Liceului de Arte Plastice Timișoara. M-am hotărât să particip la această mobilitate Erasmus din  momentul în care am auzit că acest proiect s-a implementat în școala noastră, deoarece îmi doream foarte mult să am o astfel de experientă, de a lucra într-un birou de  arhitectură și de a vizita o altă țară.

Programul ,,Erasmus + oportunitați și provocări" s-a desfășurat în perioada 10  noiembrie-30 noiembie 2019, în sudul Spaniei, în orașul Malaga. Timp de trei săptamâni  am acumulat experiențe noi și inedite.

Prin intermediul acestui proiect am avut ocazia să părăsesc țara pentru prima  dată și tot pentru prima dată am zburat cu avionul.
Din momentul în care am coborât  din avion eram ca și un copil mic care a vazut pentru prima dată un magazin de jucarii, atât eram de entuziasmată.

În acest proiect am participat 10 elevi din clasele a XII a, secția de arhitectură, activitatea de învățare specifică profilului s-a desfășurat în cadrul a patru firme de arhitectură și design. În fiecare zi am participat la 6 ore de practică, în intervalul 9:00-14:00, la firmele  de arhitectură la care am fost repartizați, unde am învațat să utilizăm programul Autocad, cu ajutorul tutorilor de stagiu.
Prin intermediul acestor tutori am deprins AutoCAD-ul,  începând de la comenzi simple până la unele mai complicate. Unul dintre exemple ar fi mutarea unor obiecte cu ajutorul comenzilor copy, clik dreapta - paste, clik dreapta dintr-un layer în altul. Până la sfârșitul celor 3 saptămâni am realizat singură un proiect  de casă cu planuri și fațade.

Pentru mine, participarea în acest proiect a relevat o multitudine de experiențe noi, legate de profilul pe care doresc să-l urmez după terminarea liceului, și anume Arhitectură. Plus a fost și o oportunitate utilă și din alt punct de vedere, de exemplu pentru a putea să-mi exersez limba engleză și în afara orelor de curs din cadrul școlii .

În Andaluzia am văzut numeroase obiective arhitecturale și locații turistice care erau trecute în programul cultural pe care îl desfasuram de câteva ori pe săptamană în timpul liber.
Am vizitat Granada, Sevilia și Malaga. Mi-a placut foarte tare Palatul Alhambra, Giralda si Palatul Alcazar, cel mai spectaculos monument de arhitectură maură din Spania si bineinteles plaja super curată, cu nisip fin și auriu.

Recomand din toata inima această experiență minunată.

Mă gândesc să mă întorc aplicănd pentru un stagiu ErasmusPro.
Sper din toată inima sa fiu selectată pentru că experiența Erasmus este mai mult decât extraordinară.
Lulache Petru Adelin
Liceul de Arte Plastice Timisoara, participant MOBILITATE ÎN PORTUGALIA, 20 ianuarie-8 februarie 2020

Pentru mine, Erasmus a însemnat probabil cea mai frumoasă experiență din viața și cu siguranța una greu de egalat. Erasmus mi-a oferit șansa să cunosc oameni din toată lumea, Portugalia fiind o țară multiculturală, să pot schimba idei și opinii cu persoane din cele mai diferite. O aventură continuă care m-a pus în fața unor situații noi la care a trebuit să găsesc o soluție, asta aducând un plus de experiența personalității mele. Din punct de vedere profesional am învăţat să lucrez în două programe de specialitate de actualitate: Photoshop și SketchUp.

Photoshop este un instrument pentru retușarea și manipularea imaginilor, ce oferă posibilitatea de a crea materiale în special pentru paginile web. Este unul dintre cele mai bune software de imagistică și design grafic, utilizabil atât pentru editare și compunere foto cât și pentru pictură digitală, animație și design grafic. Am editat  imagini, am aplicat filtre de culoare, am modelat forma unui om, am aplicat un pattern pe un costum pe care l-am decupat ca apoi sa îl lipim pe un alt background .Toate aceste prelucrări de imagini le-am folosit pentru a edita elemente de design publicitar. Prin proiectele realizate mi-am format deprinderi de a utiliza Saturation, Black and White, Brightness,Color etc. Ca probă de evaluare în Photoshop am avut de realizat un post card in care am folosit imagini din Lisabona realizate de mine si prelucrate.

SketchUp este un program de grafică 3D, putând fi folosit pentru crearea modelelor 3D, mapare UV, texturarea, animație și randare, fiind cunoscut pentru ușurința de folosire. Este des folosit pentru proiectele de arhitectură, design interior și arhitectură peisagistică. În Sketchup am modelat volume 3D pentru a proiecta o casă plan parter, cu dimensiuni prestabilite de catre tutorele de stagiu, cu geamuri si uși și obiecte de mobilier. Multiplicând casa realizată, am format un sat și am făcut o animație pentru a prezenta satul pe care l-am făcut.Am ridicat apoi un magazin de haine pe care l-am decorat cu elemente de design specifice unui magazin de haine, iar la exterior am pus pe un perete numele magazinului cu ajutorul tool-ului text 3D.

Activitățile practice ne-au ajutat să fim creativi, constructivi în adevăratul sens al cuvântului. Acestora li s-au adaugat vizitele tehnice si culturale la o multitudine de obiective turistice, clădiri și edificii ce reprezintă un punct de interes pentru noi, elevi la profilul vocațional-tehnic, workshop-uri și nu numai, desfășurate toate în timpul liber.

Eu cred că după experiențele avute în cadrul acestui proiect european sunt mai aproape de succes deoarece tot ceea ce am învăţat și văzut este foarte folositor. Consider că tot ceea ce am văzut și experimentat, persoanele pe care le-am întâlnit și tot ce am învățat, au meritat tot efortul și mi-am propus să fac parte din mai multe proiecte care aparţin de Erasmus+sau programul care urmează.

Testimoniale
Erasmus+ VET
Erasmus+ VET
Facebook Carta Erasmus+ VET
Back to content